راهنمای کامل ثبت شرکت

خدمات تخصصی ثبت شرکت و خدمات حقوقی موسسه شکوفه در تمام نقاط ایران و بسیاری از کشورهای جهان انجام می‌شود. با توجه به اینکه متقاضیان ثبت شرکت در تهران بسیار بیشتر از دیگر شهرهای ایران است، طبیعتاً طیف گسترده‌ای از موکلین ما متقاضیان ثبت شرکت در تهران هستند. در کنار استان تهران، در بسیاری دیگر از شهرهای ایران خدمات ثبت شرکت و ثبت برند دارای متقاضی زیادی است. کارشناسان مجرب ما با توجه به تجاربی که دارند این خدمات را بصورت کاملاً حرفه‌ای به مشتریان و موکلین گرامی ارائه می‌‌نمایند.

ثبت شرکت در تبریز، اصفهان، مشهد، شیراز، همدان، اهواز، رشت، مازندران، قم، قزوین، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه، ارومیه، اردبیل، سیستان و بلوچستان، زاهدان، بندرعباس، سمنان و بسیاری دیگر از شهرهای ایران توسط ثبت شکوفه ارائه می‌گردد.

واژه‌ی شرکت به معنای شریک شدن و هم‌دست شدن با یکدیگر در کاری مشخص است. در علوم انسانی شرکت یک نهاد قانونی با فعالیت‌های مخصوص تجاری و بازرگانی می‌باشد که بین یک شخص حقیقی یا حقوقی و یا ترکیبی از هر دو تشکیل می‌شود. افراد برای قانونی کردن فعالیت‌های تجاری خود و برخورداری از پشتوانه‌ی حقوقی و بر اساس انواعی که در قانون تجارت پیش‌بینی شده است اقدام به ثبت شرکت می‌کنند.

بهترین روش برای انجام فعالیت‌های تجاری و غیر تجاری منظم، گسترده و مستمر ثبت شرکت تجاری و یا ثبت موسسه غیر تجاری می‌باشد. مانند هر کاری ثبت شرکت مزایا و معایبی دارد. هر چند مزایای ثبت شرکت بسیار بیشتر از معایب آن است. این معایب یا مشکلات عمدتا ممکن است پیش نیاید و یا تعدادی از آن‌ها برای معدود افرادی اتفاق بیفتد و یا اینکه اصلا فردی به این‌ها به دید مشکل نگاه نکند!

چرا باید شرکت ثبت کنیم؟

ثبت شرکت نخستین گام برای شروع یک کسب و کار حرفه‌ای می‌باشد که شرایط ویژه‌ای برای رشد و کسب اعتماد و اعتبار بیشتر فراهم می‌کند.
وقتی چند نفر با اهداف مشترک توانایی و سرمایه‌های خود را به اشتراک می‌گذارند و جهت رسیدن به هدف مورد نظر و کسب سود و منفعت بیشتر تلاش می‌کنند به نوعی شراکتی بین خود راه‌اندازی کرده‌اند. براساس قانون تمام جزئیات شراکتی که بین آنها شکل گرفته باید طبق قراردادی تعرف شود. ثبت شرکت یا موسسه نوعی قرارداد است که با توجه به شرایط و ضوابطی که در قانون تعریف شده است بین شرکا منعقد می‌شود.
هنگام ثبت شرکت تمام جزئیات از جمله: اسم شرکت، نوع شرکت، اساسنامه شرکت، تعداد شرکا، یا سهامداران شرکت، مقدار سرمایه شرکت، موضوع فعالیت شرکت، محل شرکت و… در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری مورد بررسی قرار می‌گیرد و پس از تائید جهت اطلاع عموم در روزنامه رسمی کشور آگهی می‌شود.

چه نوع شرکت‌هایی در قانون تجارت ایران پیش‌بینی شده‌اند؟

ماده ۲۰ قانون تجارت ایران شرکت‌های تجاری را به ۷ نوع تقسیم می‌کند:

  • شرکت‌های سهامی (شامل شرکت سهامی خاص و شرکت سهامی عام)
  • شرکت با مسئولیت محدود
  • شرکت تضامنی
  • شرکت مختلط غیر سهامی
  • شرکت مختلط سهامی
  • شرکت نسبی
  • شرکت تعاونی تولید و مصرف

این شرکتها را بر اساس روابط شرکا با هم و نسبت به اشخاص ثالث به چهار دسته می‌توان تقسیم کرد:

  1. شرکتهایی که مسئولیت و تعهد شرکاء محدود به سرمایه شرکت بوده و شرکاء بیشتر از آن مسئولیتی نخواهند داشت. مانند شرکت سهامی و شرکت با مسئولیت محدود.
  2. شرکتهایی که شرکاء در برابر طلب‌کاران و اشخاص ثالث ضمانت هم دارند. مانند شرکت‌‌های تضامنی و نسبی.
  3. شرکتهایی که با ترکیب دسته‌بندی ۱ و ۲ تشکیل می‌شوند. مانند شرکت‌های مختلط.
  4. شرکتهایی که سوددهی و میزان سرمایه آن‌ها در اولویت نیست و بیشتر جهت رفاه بیشتر و تهیه مایحتاج مورد نیاز شرکاء و بحث تعاون تشکیل می‌شوند. مانند شرکت تعاونی تولید و مصرف.

با توجه به این موضوع که قانون تجارت فعلی ایران مصوب سال ۱۳۱۱ هجری خورشیدی می‌باشد و قریب به اتفاق حقوقدانان ایرانی قانون مذکور را ناکافی و بیش از اندازه ناقص و مبهم می‌دانند برخی از انواع شرکت‌ های پیش‌بینی شده در این قانون دیگر متقاضی برای ثبت ندارند و به نوعی منسوخ شده محسوب می‌شوند.

بنابراین بیشترین درخواست ثبت برای فعالیت‌‌های تجاری مربوط به (ثبت شرکت سهامی خاص)، (ثبت شرکت با مسئولیت محدود)، (ثبت شرکت تضامنی)، (ثبت شرکت تعاونی تولید و مصرف) و برای فعالیت‌‌های غیرتجاری (ثبت موسسه) می‌باشد.